tisdag 19 augusti 2014

Reinfeldts vädjan: "Slicka uppåt, sparka neråt"

Samtidigt som den svenska staten just nu upplåter gator och torg i hela landet åt fascistgänget SvP, och sätter in stora polisstyrkor för att skydda nassarna mot folkets protester, så verkar statsministern ha bestämt sig för att fascisterna behöver ytterligare en extra skjuts framåt. De hycklande orden om "öppenhet" kan inte dölja det uppenbara: att när man deklarerar inför Sveriges folk att de kommer få det (ännu) sämre och att det beror på att det kommer fler flyktingar, så är det ett solklart försök att gynna de fascistiska krafterna i landet. Kontentan är: när folk får det sämre, när arbetarklassens rättigheter attackeras mer och mer och de rikaste blir allt rikare på de arbetandes bekostnad samtidigt som upproret kokar i arbetarförorterna - då gäller det att till varje pris vända uppmärksamheten bort från utsugarna som har makten. Då gäller det att sälja den absurda lögnen att det är "kostnaderna för flyktingmottagandet" som gör att folk får det sämre, när verkligheten är att dessa kostnader är en futtig bråkdel av de mångmiljardprofiter som den svenska borgarklassen håvar in genom den allt mer intensiva utsugningen av arbetarklassen både i Sverige och i de förtryckta nationerna ("låglöneländerna"). Men det är klart, för en del är det bekvämare att skylla på invandringen än att, Gud förbjude, bråka med herrarna där uppe. Reinfeldt vädjar i själva verket inte alls till "öppenhet" och medmänsklighet - han vädjar, liksom SD och SvP, till de skikt inom befolkningen som är mest benägna att "slicka uppåt och sparka neråt" i hopp om att de skall hjälpa honom att upprätthålla "lag och ordning" och förhindra att det skapas en medveten arbetarrörelse som kan hota den svenska borgarklassen och imperialiststaten.


De övriga delarna av det borgerliga etablissemanget, inklusive den borgerliga "vänstern" (se den här kommentaren från ETC:s chefredaktör) verkar hittills inte ha några invändningar mot Reinfeldts bruna upprop. Man kan väl anta att de privilegierade borgerliga intellektuella från höger till "vänster" är ganska nöjda med att förflytta fokus bort från klasskampen, och i stället förvandla det hela till en fråga om "tolerans" och "mångfald". Och kanske hoppas de på att, med fascistgruppernas frammarsch som förevändning, köra ännu en offensiv mot "extremismen" och låsa in ännu fler obekväma antifascister.

Ännu tydligare blir sammanhanget när Reinfeldt i sitt tal pratar om att "bekämpa terrorism och sekterism" (men bara "till viss del" med militära medel) och säger att "Sverige måste utveckla banden till USA" med tanke på "den oro och turbulens som Ryssland skapar i sin närregion". Alltså, om vi skall sammanfatta statsministerns mysiga "sommartal": Sverige skall bli en ännu mer trogen allierad i USA:s aggressionskrig mot tredje världen och bistå supermakten i dess förberedelser för ett stort imperialistiskt omfördelningskrig. De människor som tvingas fly när USA (och Sverige) bombar sönder deras länder skall Sverige ta emot, men bara för att kunna trycka ner och suga ut dem maximalt samtidigt som man med gammaldags rasism ("invandringskritik") hetsar arbetare mot arbetare så att Wallenberg & Co kan fortsätta att "verka men inte synas". Och så sveper vi in alltihop i ett glittrigt omslagspapper av "mångfald" och "tolerans". För att citera AC/DC: "Dirty deeds, done dirt cheap".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.