torsdag 13 mars 2014

Snälla regnbågsfascister i Ukraina

I anknytning till vårt förra inlägg om Ukraina kommer här ett närmast skrattretande exempel på hur imperialisterna i USA och Europa försöker rentvå de ukrainska fascisternas image, denna gång i borgarblaskan Aftonbladet. En Svoboda-fascist, en jude, en HBT-aktivist och en ryss låter sig intervjuas tillsammans, och intygar inför världen att de minsann är de bästa av vänner, och att det ju inte alls är några fascister som tagit makten i landet. Och även om nassarna inte är så förtjusta i bögar och anarkister, så blev de alla ”goda vänner när de byggde barrikader tillsammans”. Här kan man för övrigt läsa om en f.d. israelisk soldat som under ”Euromaidan” ledde en särskild enhet under fascisternas befäl.

”Fackföreningar, liberaler, vänstern, till och med homosexuella var med på torget. Vi har andra idéer än de. Vi är höger och nationalister. Men vi kritiserar inte våra vänner från revolutionen” säger fascisten. Mer tydligt kan det knappast bli: i den ukrainska ”revolution” som USA och EU har finansierat och dirigerat från första början, så är alla välkomna – så länge de utför den uppgift imperialisterna har anlitat dem för, att slänga ut ryssarna och öppna landet för ”västmakternas” utsugning av dess arbetande folk och naturtillgångar. Och, rent propagandamässigt, mobilisera så mycket stöd som möjligt runtom i världen för USA:s krigshets mot sina ryska imperialistrivaler i kampen om världsherraväldet.

Men, nazister som inte hatar judar och bögar och anarkister, hur kan det vara möjligt!?, kanske någon undrar. Men då har man missat vad själva poängen med fascismen är. Fascisternas uppgift är alltid att gå den imperialistiska borgarklassens ärenden. Svoboda och ”Högra sektorn”, liksom Hitlers eller Mussolinis fascister, är inga ”revolutionärer”, de är imperialisternas, storföretagens, oligarkernas nickedockor och lejda mördare i kriget mot arbetarklassen och alla som hotar utsugarnas profiter. Vad gäller rasismen och böghatet så är fascisterna flexibla; judar, muslimer, bögar och anarkister är inga fiender så länge de också går samma imperialisters ärenden. Fascisternas enda verkliga, konstanta fiende är den organiserade arbetarklassen, som inte låter sig köpas för varken dollar, euro eller rubel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.